U holu Gradske uprave Prijedor večeras je otvorena izložba pod nazivom ” Otkrij prošlost- dizajniraj budućnost”.

Riječ je o sedam radova koji su nastali u okviru istoimenog projekta koji su vodili Agencija lokalne demokratije iz Prijedora i Međunarodna organizacija za migracije /IOM/ , a u kojem su učestvovali polaznici škole slikanja akademskog slikara Borisa Eremića.
” Riječ je o izuzetno talentovanoj djeci koji su radili na starim fotografijama grada Prijedora gdje su dizajnirali neke svoje svijetove i likovne priče”, rekao je Eremić novinarima na otvaranju izložbe.

On je dodao da su tokom rada na slikama upoznavali Prijedor u kulturnom i istorijskom smislu, a uradili su i tri murala u Kozarcu, LJubiji i ljetnoj bašti.
” Ovo je jedan lijep spoj mladosti, kulture i Gradske uprave i smatram da bi ove manifestacije mogle da budu praksa u budućnosti”, rekao je Eremić dodajući da su tehnike kojima su slike rađene uglavnom akrili i ulje na platnu.
Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović je izjavio da je izložba organizovana kao jedna od manifestacija povodom Dana grada ,16.maja.
” Smatrali smo da su ova djeca zaslužila da njihovi radovi budu izloženi na ovom mjestu i da svi koji dolaze u Gradsku upravu vide kako naši mladi umjetnici rade i šta oni to znaju”, izjavio je Pavlović.
Autori će nakon desetak dana ,koliko će trajati izložba u holu Gradske uprave, dvije slike pokloniti Gradu, a ostale gradskim ustanovama i školama.

Izvor: prijedorgrad