Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović svečano je danas otvorio dva dječija igrališta i to u naselju Pećani i naselju Janjića pumpa i time obradovao najmlađe sugrađane povodom Dana grada, 16.maja.

” Ovo je realizacija našeg obećanja da nećemo praviti velike ručkove povodom Dana grada već da ćemo otvoriti dva igrališta do tog dana i nadam se da će naša dječica koja žive ovdje biti zadovoljna sadržajem kojim smo ga ispunili”, rekao je Pavlović.
On je, otvarajući igralište na Pećanima, dodao da odmah slijedi otvaranje igrališta i u naselju Janjića pumpa , kao i da će se do kraja godine otvoriti još nekoliko igrališta.
“Odredićemo lokacije koje su najneophodnije da imaju dječije igralište i već razgovaramo sa nekim privrednim subjektima da nam pomognu u njihovoj izgradnji”, rekao je Pavlović ističući da je time ova Gradska uprava jasno stavila do znanja da će više pažnje posvetiti djeci nego nekim manje bitnim stvarima.

On je dodao da je iz gradskog budžeta za ove namjene izdvojeno oko 8.000 KM.
Tridesetak mališana sa Pećana oduševljeni su ovim novih igralištem i većina je potvrdila da im je ono nedostajalo te da su ga već sinoć isprobali i ostali do kasno, što im inače nije praksa.
Nakon kraće ceremonije otvaranja na Pećanima gdje je gradonačelniku uručena i zahvalnica , otvoreno je igralište i u naselju Janjića pumpa.

Izvor: prijedorgrad