Omarska je u okviru trećeg kola lige za prvaka savladala Borac u Samcu sa 4:1 i napravila veliki korak ka Prvoj ligi! Omarska je dominirala u svim segmentima igre i sasvim zasluženo ubjedljivo slavila.

Susret je odigran po idealnom vremenu i na odličnom terena a od početka utakmice Omarska je imala više loptu u svojim nogama. Nije bilo izglednijih prilika, ali u 16.minutu golman Borca ispušta jednu loptu, a na nju natrčava Rosić Branko i dovodi Omarsku u vodstvo od 1:0. Nakon toga igra se rasplamsala, a Omarska je propustila nekoliko prilika da uveća vodstvo I možda već u prvom poluvremenu razriješi sve dileme oko pobjednika. Treba izdvojiti velike prilike koje su propustili Vračar i Panić. Sa druge strane i Borac je odigrao dobro u završnici prvog poluvremena. U 35.minutu Čaušević je propustio odličnu priliku nakon prodora Susakovića. a u 43. minutu Joco Stokić je sjajno izveo korner, visoki Bijelić je bio najviši u skoku i pogodio za izjednačenje. Na odmor se otišlo rezultatom 1:1.

U drugom poluvremenu na terenu je postojala samo jedna ekipa. Viđena je jedna furiozna igra Omarske. a bilo je očigledno da domaća ekipa ni na fizičkom planu ne može parirati Omarskoj. Omarska je povela več u 48. minutu. Romanlć Darkoje Izveo slobodan udarac sa lijeve strane, lopta je iznenadile sve igrače u šesnaestercu i na kraju završila u mreži. Nakon toga se posebno razigrao Panić, koji je po desnoj strani terorisao odbranu Borca i pripremio nekoliko stopostotnih prilika za napadače Omarske. Nakon nekoliko promašenih izglednih prilika. Rosić Branko u 59.mlnutu na asistenciju Panića postiže svoj drugi, a za Omarsku treći gol i može se reći rješava pitanje pobjednika.

Oba trenera su u završnici utakmice izvršila dosta izmjena, u ekipi Borca su ušli uglavnom mlađi igrači i intenzitet igre je dosta opao. i u takvoj igri Omarska je stvorila više opasnih situacija, a valja izdvojiti prečku koju je zatresao Romanić Darko. U 79. minutu svoju odličnu igru je krunisao Panić Vedran. golom iz slobodnog udarca. Golman Đurić je ponovo pogrešno procijenio putanju lopte i lopta je završila u mreži Borca za konačnih 4:1.

Po završetku utakmice igraći su proslavili pobjedu u svlačionici, s pravom, jer su i zaslužili. Ovom pobjedom Omarska je zaista nadomak prve lige. jer joj je u poslednja četiri kola potrebno da osvoji 4 boda. Već sledeće nedjelje Omarska može i zvanično proslaviti titulu. U goste nam dolazi drugoplasirana ekipa Progresa, koja zaostaje 8 bodova (s tim da Omarska ima i utakmicu manje od Progresa). Ukoliko Omarska pobjedi Progres, a Sloboda ne savlada Borac u Mrkonjić Gradu, već u nedjelju će Omarska i teoretski obezbjediti plasman u Prvu ligu Republike Srpske.

Omarska je zaista nadomak prve lige. jer joj je u poslednja četiri kola potrebno da osvoji 4 boda. Već sledeće nedjelje Omarska može i zvanično proslaviti titulu. U goste nam dolazi drugoplasirana ekipa Progresa, koja zaostaje 8 bodova (s tim da Omarska ima i utakmicu manje od Progresa). Ukoliko Omarska pobjedi Progres, a Sloboda ne savlada Borac u Mrkonjlć Gradu, već u nedjelju će Omarska i teoretski obezbjediti plasman u Prvu ligu.

BORAC (Š) – OMARSKA 1:4 (1:1)

Strijelci: 0:1 Rosić (16), 1:1 Bijelić(43), 1:2 Da. Romanić(48), 1:3 Rosić(S9), 1:4 Panić (74). Stadion: Gradski, igrano bez publike. Sudlja: Nemanja Šestić. Pomoćnici: Dejan Smiljić (oba iz Banjaluke) i Rajko Todorović (Čelinac). Delegat Bojan Milanković (Kozarska Dubica). Kontrolor Nikola Crnadak (Laktaši). Žuti kartoni: Maslić Stokić llić Bijelić (Borac), Grahovac Dr. Romanić (Omarska).

Borac (š): Đurić Stokić llić (od 79. Susaković), Maslić (od 63. Stanković), Ćosović (od 63. MarĆeta). Perić (od 63. Majić). Bijelić Galešić Zurapović Susaković Čaušević (od 46. Dujmušić). Trener: MitarLukić.

Omarska: Ml. Jokić Marmat B. Romanić Dr. Romanić (od 79. Nišević), Ratković (od 62. Ma.Jokić). Zdjelar (od 67. Kolundžija), Vračar, Grahovac (od 79. De. Romanić), Da. Romanić Panić Rosić (od 62. Krecelj). Trener Milenko Vuleta.

Izvor: Pravdabl