Odbornici Skupštine grada Prijedora razmatraće sutra izvještaj o izvršenju budžeta grada za 2020. godinu.
Predsjednik Skupštine grada Mirsad Duratović rekao je novinarima da se na dnevnom redu sjednice nalazi 20 tačaka, a da već ima naznaka i nekih dopuna.

“Na dnevnom redu je i prijedlog rješenja o razrješenju članova Gradske izborne komisije i zbog isteka sedmogodišnjeg mandata donosi se odluka o raspisivanju oglasa za imenovanje nove”, naveo je Duratović.

Pred odbornicima će se naći i prijedlog odluke o dopunskim pravima boraca, ratnih vojnih invalida i porodica poginulih boraca i umrlih ratnih vojnih invalida, informacija o trenutnoj epidemiološkoj situaciji, dva prostorno-planska akta, te referati iz imovinsko-pravne oblasti.

Na dnevnom redu su izvještaji o radu šest preduzeća čiji je osnivač grad: “Vodovod”, “Komunalne usluge”, “Toplana”, “Gradska tržnica”, “Autotransport” i Zavod za izgradnju grada.

Od 20 predloženih tačaka dnevnog reda, šest se odnosi na razrješenja i imenovanja vršilaca dužnosti čelnih ljudi Agencije za ekonomski razvoj “PREDA-PD”, Centra za socijalni rad i Odjeljenja za saobraćaj, komunalne poslove i zaštitu životne sredine i imovinsko-stambene poslove, a jedna na akcioni plan prevencije krivičnih djela počinjenih iz mržnje i predrasuda.

Sjednica je zakazana za 10.00 časova.

Izvor: Agencije