Fudbalski klub Rudar iz Prijedora od naredne sezone ponovno će igrat Premijer ligu Bosne i Hercegovine. Popularni ‘Rudari’ osvoji su Prvu ligu Republike Srpske, i tako obezbjedili plasman u društvo najboljih. Jedan od najboljih u klubu iz Prijedora bio je i Demir Jakupović, koji je u ekipu stigao pred početak ove sezone iz redova Borca Banja Luka.

Sezona je bila duga, iznimno teška, no glavni cilj kluba je ispunjen pa će tako ‘Rudari’ poslije sezone 2013/2014. ponovno zaigrati u Premijer ligi, koju igrači u klubu sa nestrpljenjem iščekuju:

“Osjećaj je fantastičan, drago nam je što smo ponovo u društvu najboljih. Mislim da je iza nas teška sezona, bilo je dosta uspona i padova, ali uspjeli smo se izborit sa svim preprekama i zasluženo osvojit titulu. Atmosfera je u ekipi odlična pogotovo nakon osvajanja titule i svi jedva čekamo početak sezone u kojoj igramo Premijer ligu.” – priča nam Jakupović, koji je ove sezone upisao 26 nastupa uz 7 pogodaka.

Iako mu ugovor sa klubom ističe na kraju sezone, odlučan je da ostane, i pomogne ekipi Rudara da postane stabilan premijerligaš:

“Mogu biti zadovoljan ličnim učinkom, mislim da je moglo bolje ali i ovako sam zadovoljan. Sigurno ću ostati u klubu, odnosno želja mi je da ostanem u klubu i da pokušamo postat stabilan premijerligaš. To je moja želja, ali i želja svih ljudi u klubu Rudar Prijedor.”

Izvor: dm-fudbal.com