Odbornici u Skupštini grada Prijedora nisu usvojili izvještaje o prošlogodišnjem radu “Toplane” i “Komunalnih usluga”, a usvojili su izvještaje o radu “Gradske tržnice” i “Vodovoda”.

vakav ishod glasanja skupštinske većine okupljene oko SNSD ne iznenađuje budući da su prošle godine direktori u preduzećima čiji izvještaji o radu nisu usvojeni bili kadar DNS, dok su direktori preduzeća čije su izvještaje podržali odbornici kadar SNSD.

Najveća primjedba odbornika za “Toplanu” se odnosi na to što je u izvještaju prikazana dobit od 27.543 KM, ali joj grad Prijedor kao garant kredita za izgradnju postrojenja na biomasu godišnje plaća oko 1,3 miliona maraka za kredit.

Odbornici su istakli i da Toplana ima oko dva miliona KM aktivnih mjenica prema dobavljačima biomase.

Većih primjedbi na rad preduzeća “Komunalne usluge” nije bilo, ali za izvještaj je glasalo pet odbornika, dva su bila suzdržana, a 16 protiv.

Odbornik SDA Mesud Trnjanin je pohvalio rad novog direktora “Komunalnih usluga” Dalibora Grabeža i poručio da bi trebalo pronaći način za zamjenu kanti za smeće u domaćinstvima koje često pucaju usljed istovara smeća u kamione.

Trnjanin je imao i konstruktivne primjedbe na rad prijedorskog “Vodovoda”.

Odbornicima je ispričao svoje iskustvo kada je prijavljivao kvar na cjevovodu.

– Vidio sam u Pratizanskoj ulici u Kozarcu da je pukla cijev i pozvao sam m:tel da pitam za broj “Vodovoda”. Iznenadio sam se kada su mi rekli da nemaju oni u svom imeniku broj ovog preduzeća. Našao sam broj na računima i onda kada sam ga pozvao radnik koji se javio mi je rekao da to nije problem za njega već da zovem drugi broj. Poslije par dana izašli su na teren i nešto gledali i otišli. Onda sam zvao direktora “Vodovoda”. Znači kvar sam prijavio trećeg maja, a on je riješen 17. maja. Mislim da je period od 15 dana previše dug za otklanjanje kvara. Radnici treba da budu pristupačniji tokom prijave kvara – poručio je Trnjanin.

Direktor “Vodovoda” Vlado Reljić tokom izvještavanja odbornika o radu za prošlu godinu najavio je da će ovo preduzeće tražiti povećanje cijene vode. Zahtjev za povećanje cijene vode ovo preduzeće planira već tokom ovog mjeseca da uputi Skupštini grada Prijedora na usvajanje.

Izvještaj o radu “Vodovoda” podržalo je 18 odbornika, tri su bila suzdržana, a dva protiv.

Za izvještaj o radu “Gradske tržnice” glasalo je 19 odbornika, jedan je bio suzdržan, a tri protiv.

Ovo preduzeće ostavrilo je dobit u prošloj godini od 153 KM.

Odbornik SNSD Saša Bursać je ocijenio da je i ova dobit dobra za Tržnicu koja je i prije korone bila “davljenik”.

Odbornici nisu usvojili ni izvještaj o radu “Autotransporta” koji je iz prošle godine izašao sa gubitkom od 156.884 KM.

Izvor: Srpskainfo