Mi iz Ujedinjene Srpske smo ponosni na činjenicu da smo pokrenuli priču o povećanju plata, kroz povećanje neoporezivog dijela, saopšteno je iz ove partije.

– Možemo biti djelimično zadovoljni poslije današnjeg sastanka, gdje je neoporezivi dio plate povećan sa 500 KM na 700 KM. Samim tim, naša inicijativa je djelimično usvojena – dodaju u ovoj stranci.

– Nakon jučerašnjeg sastanka dr Stevandića sa predstavnicima sindikata i današnjeg sastanka vladajuće koalicije, gdje su US predstavljali zamjenik predsjednika Siniša Vidović i šef tima za ekonomski razvoj US mr Mario Milanović, možemo biti zadovoljni da smo pokrenuli rješavanje ovog problema. Takođe, razmatramo inicijative vezane za topli obrok i slične mogućnosti – ističu u US.

– Ujedinjena Srpska će budno pratiti ekonomske pokazatelje u RS i čim se ukaže prilika da se to ostvari, mi ćemo djelovati, jer to je ono što građani Republike Srpske i zaslužuju. Nadamo se da će naša upornost i dobra namjera, kao i u podizanju iznosa neoporezivog dijela plate, prije ili kasnije biti realizovana – zaključuju u Ujedinjenoj Srpskoj.

prijedor24h