Na području Prijedora trenutno su na virus korona pozitivne 34 osobe, u Bolnici “Doktor Mladen Stojanović” hospitalizovano je 21, a u kućnoj izolaciji ih je 36, saopšteno je nakon današnje telefonske sjednice gradskog Štaba za vanredne situacije.

jednica je održana radi usklađivanja mjera sa zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije.

Gradski štab za vanredne situacije uputio je apel stanovnicima Prijedora da se pridržavaju propisanih mjera za sprečavanje pojave i širenja virusa korona, a prije svega da poštuju mjere o ograničenom broju osoba koja se privatno okupljaju, da drže fizičku distancu od dva metra i nose zaštitne maske u zatvorenom prostoru.

U Prijedoru se do sada 1.719 ljudi oporavilo od oboljenja uzrokovanog virusom korona, a 111 osoba je preminulo.

Republički štab za vanredne situacije odlučio je da u Republici Srpskoj od danas do 7. juna ugostiteljskim objektima bude odobreno radno vrijeme od 6.00 do 24.00 časa, da se dozvole javna okupljanja u grupama do 100 osoba i privatna u grupama do 50 osoba.

Između ostalog, dozvoljena je muzika uživo u ugostiteljskim objektima za smještaj, ishranu i piće u prostoru za usluživanje na otvorenom (ljetna bašta, terasa, vrt), kao i na otvorenom prostoru uz strogo pridržavanje mjera koje je propisao Institut za javno zdravstvo Republike Srpske.

Autor: SRNA/Srpskainfo