Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas sa gradonačelnikom Prijedora Daliborom Pavlovićem o zaštiti Prijedora od poplava, rješavanju problema komunalne infrastrukture, poslovanju Rudnika željezne rude Ljubija, Ribnjaka Saničani, te završetku radova u industrijskoj zoni i formiranju nove.

Na sastanku Viškovića i Pavlovića istaknuto je da je Vlada odobrila oko 840.000 KM za završetak izgradnje infrastrukture u industrijskoj zoni Celpak.

– Vlada će u svakom momentu podržati planove grada, da dođe što više investitora, da bude otvoreno što više radnih mjesta, da bi građani imali što bolji život – rekao je Višković, dodajući da su već dva investitora spremna da otvore pogone u ovoj industrijskoj zoni i zaposle radnike.

Kada je riječ o rudarstvu, Višković je istakao da Vlada ima koncept kako da zaštiti rudarstvo u Prijedoru, ističući da je to nezaobilazna tema u tom gradu, kao i problem RŽR Ljubije, te da je plan da zajedno sa Mitalom oživi i Ljubija.

Kada je riječ o prijedorskoj bolnici, premijer je najavio da će ona uskoro biti transformisana regionalnu.

– Bolnica već jeste regionalna za naselja, opštine i mjesne zajednice, ne samo za Prijedor, a mi ćemo posredstvom Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju, kroz projekat energetske efikasnosti da realizujemo znatan dio građevinskih radova – rekao je Višković.

On je najavio da će u svim bolnicama u Republici Srpskoj biti urađena rehabilitacija u narednom periodu.

Pavlović je rekoa da će Vlada Srpske nastaviti da podržava ovaj grad i u narednim projektima. Napomenuo je da je na posljednjoj sjednici Vlade odobreno više od 800.000 KM za završetak industrijske zone u Celpaku, dodajući da će ovih dana sredstva biti prebačena na Grad, koji će raspisati tender za realizaciju tog projekta.

Pavlović je naveo da je na današnjem sastanku dogovoreno izgradnja vodovoda na Starom voćnjaku u Novom naselju.

Autor: SRNA/ATV