Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović istakao je danas da je grad opredijeljen za podršku prijedorskom Udruženju penzionera, te naveo da, iako je gradski budžet za ovu godinu manji u odnosu na prošlogodišnji, nije umanjena stavka od 250.000 KM za ovo udruženje.

U pet mjeseci mandata, ovo je moja treća posjeta Udruženju penzionera, što jasno govori o opredijeljenosti grada za saradnju i podršku Udruženju, za koje mislimo da odlično radi i da treba tako da nastavi da brine za našu najstariju populaciju – izjavio je Pavlović novinarima nakon što se obratio učesnicima godišnje izvještajne skupštine Udruženja penzionera grada Prijedora.

On je napomenuo da je ove godine gradski budžet manji za deset odsto, ali da su se potrudili da sredstva podijele na ravne časti i da se zadrži iznos za penzionere.

Predsjednik prijedorskog Udruženja penzionera Slobodan Brdar izjavio je novinarima da je, zahvaljujući gradu Prijedoru, ovo udruženje i prošle godine, koju je obilježila pandemija virusa korona, uputilo 357 penzionera na banjsko-klimatsko liječenje u Republici Srpskoj.

– U proteklih godinu dana podijelili smo više od 3.600 jednokratnih novčanih pomoći i više od 1.000 penzionera boravilo je na 12 izleta u Republici Srpskoj – izjavio je Brdar.

On je dodao da je, zahvaljujući gradu Prijedoru, za ovo udruženje u budžetu predviđeno 250.000 KM.

Brdar je rekao da očekuje da će saradnja sa gradom biti još bolja iako je već sada Prijedor primjer kako treba da sarađuje gradska administracija sa Udruženjem penzionera, koje ima 13.517 članova od ukupno 14.700 penzionera, koliko ih ima u Prijedoru.

Izvor: Agencije