Zamjenik predsjednika Srpske demokratske stranke Milan Radović, nekadašnji direktor Nove banke i jedan od najimućnijih ljudi u Republici Srpskoj, širi svoje poslovno carstvo i to sa poznatim sarajevskim ugostiteljem Malčom Rovčaninom, biznismenom iz redova SDA, piše portal Princip, a prenosi Srna.

Isti izvor piše Princip, a prenosi Srna, podsjeća da je Radović veliki kritičar aktuelne vlasti u Republici Srpskoj i lidera SNSD-a i srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

U tekstu se navodi da Radović često govori da je aktuelna vlast u Republici Srpskoj izgubila kompas i osjećaj za stvarnost, te da se on, kako sam kaže, zalaže za modernu Republiku Srpsku na čelu sa SDS-om koju bi predvodio uz predsjednika ove stranke Mirka Šarovića.

– Zamjenik predsjednika SDS-a aktuelnu vlast u Srpskoj kritikuje da se enormno zadužuje. Lidera SNSD-a Milorada Dodika posebno optužuje i tvrdi da je SNSD u koaliciji sa SDA Bakira Izetbegovića. I nije neka novost da opozicija kritikuje vlast. Međutim, svakako je zanimljiva novost da zamjenik predsjednika SDS-a širi svoje poslovno carstvo – piše u tekstu portala Princip, a koji prenosi Srna.

Isti izvor navodi da Milan Radović sarađuje i sa poznatim sarajevskim ugostiteljem Malčom Rovčaninom, biznismenom iz redova SDA i vlasnikom najprestižnijih ugostiteljskih objekata u sarajevskoj čaršiji: Vinoteka, La gitara i Slatko ćoše – navodi isti izvor.

Portal Princip saznaje, a Srna prenosi da je Radovića i Rovčanina spojila zajednička investicija.

– Krenuli su u izgradnju ekskluzivnog stambeno-poslovnog kompleksa, koje će graditi na mjestu gdje bila prva sarajevska picerija Kod Naila, a koja se sada ruši. Iako je već odavno uplovio u političke vode, Radović očito nije izgubio osjećaj za bizis. Dobra investicija i u slučaju zamjenika predsjednika SDS-a ne poznaje granice. Tako Radoviću ne smeta ni saradnja sa Malčom Rovčaninom, SDA biznismenom. Profit ne poznaje granice, a Radoviću prepreka očito nije ni bliskost sa SDA, za koji kritukuje SNSD i Milorada Dodika – konstatuje se u tekstu.

Izvor: Princip/SRNA