Uhapšeno je još šest pripadnika organizovane kriminalne grupe čije su vođe, kako se sumnja, Veljko Belivuk i Marko Miljković, saopštio je MUP Srbije.

Uhapšeni su S. M. (1981), A. D. (1997), M. L. S. (2000), M. S. (1999), V. Đ. (2002) i A. S. (1999) zbog postojanja osnova sumnje da su kao članovi organizovane kriminalne grupe izvršili krivična djela udruživanje radi vršenja krivičnih djela i otmica.

Pretresom stanova osumnjičenih zaplijenjeni su dva pištolja, vazdušna puška, oko 600 metaka, manja količina narkotika, kao i više mobilnih telefona, kompjuteri i novac.

Foto: MUP Srbije

Foto: MUP Srbije

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Akcijom su koordinisali pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, Policijske uprave za grad Beograd, Bezbjednosno-informativne agencije i Tužilaštva za organizovani kriminal.

Foto: MUP Srbije

Foto: MUP Srbije

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, borba protiv mafije naređena od predsjednika Srbije Aleksandra Vučića se nastavlja, a ako je juče i najavio ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Autor: RTS