Prijedorska Mjesna zajednica LJubija proslavlja svoj dan, a gradonačelnik Dalibor Pavlović je najavio da će dobiti sjaj koji zaslužuje i da je dogovoreno da se ide korak po korak.
“Već radimo na jednom dječijem igralištu, krećemo sa rekonstrukcijom rukometnog terena, te krova fiskulturne sale za koji je sredstva obezbijedila predsjednik Republike Srpske”, rekao je Pavlović novinarima nakon što se sastao sa članovima Savjeta mjesne zajednice LJubija.

On je najavio da će uskoro biti održan još jedan sastanak na kojem će biti dogovoreni ostali koraci koji se planiraju u budućnosti u LJubiji.

“Ono što je bitno za sve mještane je da smo prepoznali značaj LJubije koja je bila zapostavljena i da ćemo dati sve od sebe da bude ono što je zaslužila. U tom pravcu smo ovdje imali i posjetu predsjednika Republike Srpske koja je, takođe upoznata o LJubiji i želi da pomogne”, rekao je Pavlović.

On je podsjetio i na nedavnu posjetu premijera Radovana Viškovića sa kojim je razgovarano o rudarenju i pokretanju Rudnika željezne rude što je veoma značajno za sve mještane LJubije, za otvaranje novih mjesta i dalji razvoj.

Povodom Dana Mjesne zajednice LJubija, 22. maja, služen je parastos u spomen-sobi poginulim borcim odbrambeno-otadžbinskog rata, te položeno cvijeće i prislužene svijeće na spomenik u centru LJubije.

Ovaj praznik je bio prilika i da se održi radni sastanak i razgovarao o budućnosti ovog, nekada veoma razvijenog rudarskog gradića, u kojem je nastupao i čuveni Pavaroti.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice LJubija Goran Praštalo izjavio je da su razgovori vođeni o pomoći Gradske uprave i njihovom odnosu prema ovoj mjesnoj zajednici.

“Mogu da se zahvalim na do sada učinjenom, a dobili smo obećanja da ćemo i u narednom periodu raditi i graditi”, rekao je Praštalo i dodao da ima dosta pomaka a nije prošlo ni pet mjeseci kako su mladi ljudi došli na čelo grada, te je ubijeđen da za LJubiju idu sigurno bolji dani.

LJubija, koja je od Prijedora udaljena petnaestak kilometara, ima 1.200 stanovnika.