Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je Srni da će SNSD na predstojeći izborima pobijediti na poziciji za predsjednika Republike Srpske i člana Predsjedništva BiH.

Dodik je rekao da će dobiti 38 odsto glasova za parlament Srpske što će biti sasvim dovoljno da formira jaku strukturu vlasti u Republici Srpskoj.

– Mi smo našu strukturu tome i prilagodili. Sama činjenica da od 63 opštine u Republici Srpskoj u 43 imamo načelnike, a u 50 i nešto imamo vlast govori o tome da je SNSD nezaobilazna politička partija i zato nas toliko i napadaju – istakao je Dodik.

On je upitao gdje su ostale političke pratije, gdje su ti njihovi veliki projekti koje su najavljivali, šta su uradili. “Oni misle da je politika uzeti telefon i slikati se i da je to sav život”, rekao je Dodik.

Dodik je naglasio da je ponosan što je vlast Republike Srpske u ovom veoma teškom vremenu pandemije i ekonomskih izazova održala stabilnost društva.

– Mi danas servisiramo sve svoje obaveze, početkom godine povećali smo penzije, sada povećavamo plate, Republika Srpska se kreće naprijed kroz investicije koje osigurava vezano za hidroelektrane, puteve, auto-puteve i mnogo čega drugog. Sve to smo uspjeli uprkos galami i besmislu koji vidimo od Milana Radovića, Mirka Šarovića, Branislava Borenovića i drugih kojima je samo važno da se namjeste u Sarajevu i da naprave savez između opozicionih partija u Srpskoj i FBiH – rekao je Dodik.

On je naglasio da je to legitiman politički cilj i samo neka to završe, dodavši da im vladajuća koalicija nije problem da to urade.

Autor: SRNA/Srpskainfo