Iz Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja saopšteno je da se u kućnoj izolaciji nalazi 31 lice, da je iz zdravstvenog nadzora izašlo 7761. Trenutan broj pozitivnih lica je 25 , a oporavljenih 1731 i broj preminulih je 112 lica.
“Epidemiološka situacija trenutno je najbolja od početka godine,a broj pacijenata koji se na kovid odjeljenju u bolnici liječi od oboljenja uzrokovanih virusom korona je 14”, saopšteno je iz Bolnice “Dr Mladen Stojanović”.
Komunalna policija je u periodu između dvije sjednice štaba izvršila 149 kontrola poštovanja propisane mjere kućne izolacije, na osnovu kojih se može konstatovati da su sva lica zatečena u izolaciji.
Što se tiče inspekcijskog nadzora, od 17. maja do danas izvršeno je 88 kontrola, uključujući protivepidemijske mjere i redovne kontrole, po planu.
Ostali članovi štaba, predstavnici organa i službi Gradske uprave, javnih ustanova i preduzeća na području grada Prijedora, konstatovali su redovno stanje i aktivnosti u okviru njihovih službi i poslova.

Izvor: prijedorgrad