Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović istakao je danas nakon sastanka sa predstavnicima Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske i Auto-moto saveza da je preliminarno dogovoren način i funkcija Savjeta za bezbjednost saobraćaja koji će biti formiran u Prijedoru.

” Ono što je zabrinjavajuće je da ovaj savjet , koji je ranije postojao, prestao da funkcioniše 2016.godine i da do danas nismo imali formiran taj savjet iako je obaveza grada prema Zakonu o bezbjednosti saobraćaja bila da ima to tijelo koje bi se brinulo o bezbjednosti građana”, rekao je Pavlović.
On je dodao da prethodna vlast ne samo što nije brinula o bezbjednosti već je propustila i mnogo projekata , koje je grad mogao da dobije preko Agencije za bezbjednost saobraćaja i Auto-moto saveza, nije iskorišćeno.

” Mi smo odlučni da se taj savjet formira i da funkcioniše na najbolji način , kako bi naši građani bili bezbjedni u saobraćaju.Opredjeljeni smo da idemo u tom pravcu i u tome imamo podršku Agencije za bezbjednost saobraćaja i Auto-moto saveza”, rekao je Pavlović.
Direktor Agencije za bezbjednost saobraćaja Novica Krunić izjavio je da je formiranje Savjeta za bezbjednost saobraćaja neophodna zakonska obaveza svih lokalnih zajednica.
” Naišli smo na odličan prijem kod rukovodstva grada Prijedora, a ne ulazeći u to što do sada to nije rađen, Savjet od danas ide u funkciju , biće usvojene strateške mjere za bezbjednost saobraćaja koje će se morati kasnije primjenjivati i pratićemo rad kroz sistem Agencije, sistem Ministarstva saobraćaja i veza i Auto-moto saveza Republike Srpske”, rekao je Krunić.
Generalni sekretar Auto-moto saveza Ranko Babić izjavio je da je formiranje Savjeta značajno sa aspekta bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju i poštovanja saobraćajnih propisa među kojima je vezivanje sigurnosnih pojasa jedno od onih na koji danas u Prijedoru želje da ukažu kampanjom među maturantima Mašinske škole u Prijedoru pod nazivom ” Ja biram bezbjedan put, a ti? Sastanku u Prijedoru su prisustvovali i predstavnici Policijske uprave Prijedor.

Izvor: prijedorgrad