Član Interresorne radne grupe za izmjenu izbornog zakonodavstva BiH Nenad Stevandić poručio je da on i njegove kolege iz Republike Srpske ne mogu pristati na bilo kakva nametanja, dok su iz HDZ-a ponudili konstruktivne prijedloge koji su, kako su naveli, u interesu svih konstitutivnih naroda.

Stevandić je kazao da on i njegove kolege iz Srpske ne mogu pristati da van kapaciteta koji Republika Srpska ima u zajedničkim organima BiH, u oba doma parlamenta, drugi odlučuju umjesto njih o strateškim pitanjima kao što su izmjene Izbornog zakona BiH

Nenad Stevandić, koji je i predsjednik Ujedinjene Srpske, odbacio je sve pokušaje da se Centralna izborna komisija BiH pojavljuje kao neko ko će da nametne rješenja izmjena Izbornog zakona BiH.

– Mi smo Interresorna radna grupa za izmjene Izbornog zakona BiH i ne možemo nikome da budemo alibi za neke ranije dogovorene projekte, i tome ćemo se odlučno suprotstaviti – rekao je Stevandić novinarima u Sarajevu nakon sjednice ove radne grupe.

On je pojasnio da princip veta nije nikakva blokada, nego je pravo veta uslov za dogovor, jer se ništa ne dogovara i ne treba dogovarati protiv nekog od naroda u BiH.

Izvor: Srpskainfa