Na području Policijske uprave Prijedor, tokom prethodnog vikenda, realizovana je akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, psihoaktivnih supstanci ili lijekova koji se ne smiju upotrebljavati prije ili za vrijeme vožnje.

Tokom akcije ukupno su kontrolisana 134 učesnika u saobraćaju, a zbog počinjenih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja sankcionisano je 45 učesnika.

Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja su isključena 24 vozača. Dva vozača lišena su slobode zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu u količini preko 1,5 gr/kg.

U cilju zaštite bezbjednosti učesnika u saobraćaju, Policijska uprava Prijedor apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajna pravila i propise, a posebno na vozače motornih vozila da poštuju ograničenja brzine kretanja i da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola ili drugih psihoaktivnih supstanci koje mogu uticati na psihofizičku sposobnost vozača da upravlja vozilom.

Izvor: Kozarski