Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 496 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona potvrđen je kod 31 osobe.

Radi se o 15 muških i 16 ženskih osoba, od kojih su četiri osobe mlađe, 17 srednje i 10 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, osam osoba je iz Banjaluke, po tri iz Bijeljine, Zvornika i Ugljevika, dvije iz Kotor Varoša i po jedna iz Bileće, Gradiške, Dervente, Doboja, Istočne Ilidže, Laktaša, Lopara, Modriče, Trebinja, Foče, Čelinca i Šekovića.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su tri smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 64.086 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 3.695 osobe kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavila 46.121 osoba, a testirano je ukupno 275.475 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 258 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 106, a u ostalim bolnicama 152 . Na respiratoru je 37 osoba (19 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 18 u ostalim bolnicama).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 2.277 osoba, a nadzor je završen kod 190.568 osoba.

Autor: RTRS