Prvo pojačanje Partizana za novu sezonu je bivši štoper Vojvodine i reprezentativac Bosne i Hercegovine, Siniša Saničanin koji je sa Partizanom potpisao ugovor na tri godine i samim tim potvrdio da želi da ostane u srpskom fudbalu.

aničanin ističe da se lako odlučio za Partizan.

– Početak prelaznog roka obilježio je moj dolazak u Partizan, što mi je drago! Što se tiče mene i mog prelamanja da li da odem u inostranstvo ili dođem među crno-bijele, nije mi bilo toliko teško, posebno kada sam vidio odlučnost trenera Stanojevića i uprave da me dovedu. Partizan je veliki klub i takva ponuda se ne dobija često, tako da smatram da je ne treba olako odbijati. Lako sam prelomio kada sam vidio veliku želju svih u klubu – rekao je Saničanin.

Tokom mandata u crveno-bijelima iz Novog Sada, više puta se susretao sa Partizanom, upoznao sa stilom za koji se zalaže šef stručnog štaba Partizana, Aleksandar Stanojević, ali i sa igrom štoperskog tandema Vujačić-Marković.

– Igrao sam dosta puta protiv Partizana. Što se tiče stila Aleksandra Stanojevića, imam samo riječi hvale. Od kako je Aleksandar Stanojević došao na čelo Partizana vidi se ta promjena, vidi se da igra moderan fudbal, napadački, agresivan, da se zna tačno u svakom trenutku šta ko radi i gdje ko stoji, i u fazi defanzive i ofanzive. Što se tiče Vujačića i Markovića, ne mogu da im nađem zamjerku, stvarno su djelovali dobro ove sezone. Mogu samo da im čestitam na sezoni i na njihovim igrama.

Angažovan je na poziciji štopera, kako bi popunio mjesto upražnjeno odlaskom Markovića. Ipak, ističe da nema običaj da sebe poredi sa drugima.

– To je neka tradicija, kada neko ode i dođe novi igrač, poredi se ko je bolji. Ja ne volim mnogo da pričam, da govorim da li sam bolji ili lošiji od nekoga. Volim da radim na terenu, da te komentare zaslužim od navijača. Nadam se da ću opravdati očekivanja, da će svi vidjeti kakav sam, šta sam, koje kvalitete imam. Igram lijevog štopera, opet kažem, ne volim da poredim sebe sa nekim i govorim da li sam bolji ili lošiji, želim da pokažem na terenu ko sam i šta sam.

Tokom prethodnih godina, imao je prilike da upozna igrače Partizana, a lično poznaje i Bojana Matića sa kojim je igrao u Vojvodini.

– Poznajem Ostojića i još neke igrače, ne znam ih lično, ali svi se znamo. Čuo sam se sa Matićem, rekao mi je sve najbolje o Partizanu, da nisam pogriješio nimalo u svom izboru – dodaje Saničanin.

U sezoni 2019/2020 osvojio je sa Vojvodinom Kup Srbije, kada su u finalu bili bolji upravo od Partizana.

– Uzeli smo Kup prošle godine, što mi je stvarno bila velika čast, protiv takvog rivala. Imam želju i sa Partizanom da uzmem i Kup i titulu, da ne pričam o duploj kruni. Nadam se da ćemo zajedničkim snagama to ostvariti. Da nisam spreman na pritisak, ne bih se sigurno odlučio na ovakav potez, otišao bih možda negdje u inostranstvo gdje me ne poznaju i lakše bih se nosio sa tim. Spreman sam i jedva čekam da se nosim sa pritiskom, jer to je neki sportski pritisak. Jeste Partizan veliki klub, ima velike navijače, jedva čekam da istrčim na teren i da se svi zajedno radujemo. Uzeću četvorku zato što je taj broj slobodan. Nosio sam do sada peticu, ali nemam neki poseban razlog ili motiv da mi baš znači taj broj nešto posebno znači. Vodim se time da ne igra broj koji nosiš na leđima, nego ti, koliko se zalažeš, koliko se boriš i koliko sebe daješ – zaključuje Saničanin.

Izvor: Srpskainfo