Poskupljuje parking u Banjaluci. U narednim danima počeće promjene parking-zona, pa će tako neke prve zone u centru grada postati nulte, dok će dosadašnje druge zone postati prve.

Ovu inforamciju potvrdio je za Nezavisne gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, koji kaže da promjenama zona “isključivo sam odlučuje, bez nadležnosti Skupštine”.

Po riječima Stanivukovića cilj ove promjene je da se “izradi nova kultura, destimuliše parkiranje u samom centru”, ali gradonačelnik najvećeg grada u Srpskoj kao da zaboravlja, da će ta odluka direktno dovesti do povećanja cijena parking mjesta.

Dnevna parking karta u prvoj zoni je trenutno 5 KM, dok je 3 marke cjelodnevni parking u drugoj zoni.

Banjalučani sa kojima smo razgovarali veoma su razočarani ovom idejom Stanivukovića.

Radim više od 20 dana u mjesecu i svaki dan plaćam parking. Ako se to zaista ostvari ja ću na morati plaćati još 40 maraka na mjesečno nivou”

“Skupo je da parking u dosadašnjim drugim zonama bude pet maraka. Stanivukoviću to možda nije skupo, ali nama, običnom narodu je previše”

“Poštujem ja šta on hoće da uradi, ali ono je direktan udar na naš džep”, kažu građani.

I ovom idejom Stanivuković pokazuje koliko je “dosljedan” svojim stavovima. Ne tako davno, tada poslanik u Narodnoj skupštini, na Trgu Krajine organizovao je potpisivanje peticije protiv poskupljenja parkinga.

 

 

“Želimo da priložimo više hiljada potpisa i kažemo da građani ne žele ova poskupljenja”, govorio je Stanivuković u februaru 2019. godine.

Izvor: ATV