Fudbaleri “Omarske” juče su, pred brojnom publikom, na svom terenu proslavili plasman u Prvu ligu Republike Srpske i svojim vjernim navijačima poklonili pobjedu od 4:2 protiv “Čelinca”. Šampionski pehar Druge lige RS – Grupa Zapad, podigao je kapiten FK “Omarska”, Anando Krecelj.

– Osjećaj je nevjerovatan. Ovo je bio dječački san, otkako sam prvi put obukao plavi dres. Ovo je nešto što smo zaista zaslužili – rekao je Krecelj, koji kapitensku traku nosi 15 godina.

– Srećni smo i što smo titulu proslavili pred ovoliko navijača, na ovom smo radili 10 godina. U infrastrukturnom dijelu, u takmičarskom i sportskom. Zaslužili smo da budemo prvaci – poručio je trener Milenko Vuleta.

Uspjeh “Omarske” utoliko je veći, jer ekipu čine samo loklani fudbaleri, koji su odrastali pored stadiona.

– Mi igrače sa strane nemamo. To su naši momci, koji nas najmanje koštaju. I koji su za nas najbolji – rekao je predsjednik FK “Omarska”, Svetozar Krecelj.

On se zahvalio svim lokalnim privrednicima koji pomažu klub, Gradu Prijedoru i Kompaniji “ArcelorMittal” kao glavnim sponzorima. Zahvalio se i mještanima Omarske i okolnih sela koji su svojom podrškom pomogli da se dođe do Prve lige RS.

Izvor: Kozarski