U Prijedoru je trenutno 16 osoba pozitivno na virus korona, a osam je pod zdravstvenim nadzorom, podaci su gradskog Štaba za vanredne situacije.

Iz zdravstvenog nadzora izašlo je 7.817 osoba, oporavila su se 1.744 osobe, a 118 je preminulo.

Nakon današnje sjednice gradskog Štaba za vanredne situacije saopšteno je da se, prema iznesenim podacima, može konstatovati da je epidemiološka situacija u Prijedoru zadovoljavajuća.

– Testiranja na prisustvo virusa korona vrše se po zahtjevima ljekara porodične medicine iz ambulante za akutne respiratorne infekcije, vakcinacija građana teče po planu shodno broju i vrsti vakcina, ali i kategoriji stanovništva kojoj su namijenjene – navodi se u saopštenju.

Broj pacijenata koji se liječe u bolnici “Dr Mladen Stojanović” na kovid odjeljenju je 11, i to šest iz Prijedora, dva iz Kozarske Dubice i tri iz Novog Grada.

– Ležeći pacijenti imaju težu kliničku sliku, a riječ je o pacijentima starije dobi koji imaju i druge zdravstvene poteškoće – navodi se u saopštenju.

Inspekcijski nadzori i nadzori i kontrole policije i komunalne policije su redovni, a u prioritetu se nalaze kontrole i praćenje rada svadbenih salona i ugostiteljskih objekata sa muzikom uživo na otvorenom prostoru.

U vrtićima nema zaraženih lica, a broj djece koja borave je u blagom padu usljed početka ljeta i godišnjih odmora roditelja. Dezinfekcije svih objekata vrtića “Radost” se redovno vrše svakog petka.

Štab za vanredne situacije grada Prijedor apeluje na pravna lica i građane Prijedora da se tokom svadbenih i drugih slavlja pridržavaju mjera Republičkog štaba za vandredne situacije kako ne bi došlo do povećanja broja zaraženih.

Autor: SRNA/Srpskainfo