Policija u Srbiji uhapsila je četiri osobe osumnjičene da su pripadnici organizovane kriminalne grupe, čiji je organizator Dario Đorđević /33/, koji je uhapšen u Beču po informacijama bezbjednosnih službi Srbije, kada je zaplijenjeno oko deset kilograma heroina, saopštio je MUP Srbije.

Uhapšena su lica čiji su inicijali P.N. /32/, S.R. /32/, S.Ž. /25/ i O.T. /38/, dok se za dvije osobe intenzivno traga.

Policija je pretresom 16 lokacija na teritoriji Beograda pronašla narkotike i skupocjena vozila od kojih je jedno blindirano, kao i veću količinu novca.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin naveo je u pisanoj izjavi za medije da je predsjednik Aleksandar Vučić poveo rat sa mafijom i da u toj borbi nema nedodirljivih.

Vulin je naglasio da je razbijanje organizovane kriminalne grupe Darija Đorđevića i krijumčarskog lanca narkotika, te pljenidba velike količine heroina, veliki uspjeh MUP-a, Bezbjednosno-informativne agencije i Tužilaštva za organizovani kriminal.

On je istakao i da hapšenje Đorđevića u Beču na osnovu informacija koje je MUP dostavio austrijskim kolegama, govori da je saradnja policija jedini način za borbu sa zlom.

Beogradski mediji javili su ranije da je Dario Đorđević zvani Dekster, visokopozicionirani član crnogorskog kriminalnog “kavačkog klana” i bliski prijatelj Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Prema pisanju medija, Đorđević se dovodi u vezu sa organizacijom najmanje tri likvidacije u Beogradu.

Izvor: ATV