Predsjednik DNS Nenad Nešić, je izjavio da je Bakir Izetbegović posljednja osoba na ovom svijetu koja bilo kome može držati lekcije o ratnim zločinima i pozivati Tužilaštvo BiH da procesuira Srbe.

Nismo zaboravili da je Karla del Ponte izjavila da postoji optužnica za ratne zločine protiv njegovog oca Alije Izetbegovića. Prije nego što na druge baci kamenom, Bakir Izetbegović treba da se sjeti Kazana i da je Mušan Topalović Caco produkt njegove familije koja ga je uzdigla u heroja, i da počiva uz njegovog oca. Takođe, treba da se sjeti 150.000 prognanih sarajevskih Srba i brojnih sarajevskih logora za Srbe, rekao je Nešić.

Predsjednik DNS ističe da nisu i nikada neće biti zaboravljeni stravični zločini mudžahedina koje je Alija Izetbegović doveo u BiH.

– Vjerujem, kada je izašao iz trezora, da je Bakir Izetbegović čuo za glavosječe sa Ozrena i iz Vozuće. Zašto ne pozove Tužilaštvo da procesuira i te zločine? Zašto odbacuje svaku osuđujuću presudu Suda BiH za zločine nad srpskim i hrvatskim stanovništvom – upitao je Nešić.

Kao čovjek, dodao je on, ne može da shvati nedostatak empatije za suze srpskih majki zavijenih u crno.

– Bilo bi pristojno da Izetbegović makar ćuti i ne ponižava bol srpskih majki. Suze su iste vjere i meni je žao svakog nevinog ljudskog života – rekao je Nešić.

Izvor: Srpskainfo