Urbanističko-građevinski inspektor je utvrdio da je vlasnik restorana „Agape“, kao investitor, bez prethodno pribavljene građevinske dozvole, izveo radove na dogradnji postojećeg poslovnog prostora – restorana, na drugom spratu Robne kuće “Boska“ u Banjaluci, na lokaciji Trg Krajine broj 2.

Inspekcijski nadzorom je započet 25. maja, a završen 2. juna 2021. godine.

To su za Srpskainfo rekli u Gradskoj upravi Banjaluka, kojoj smo se obratili povodom izjave gradonačelnika Draška Stanivukovića od 28. maja da je restoran „Agape“ nelegalan i da će izdati rješenje za njegovo rušenje.

Vlasnica poznatog restorana je Gorica Dodik, kćerka srpskog člana Predsjednišva BiH i lidera SNSD, Milorada Dodika.

Šta je zapravo nelegalno u „Agapeu“? Sudeći prema odgovoru iz GU, riječ je o terasi, a ne o unutrašnjem dijelu restorana.

– Investitor je bez prethodno pribavljene dozvole izveo radove na dogradnji, tako što je na dijelu postojeće, legalno izgrađene nenatkrivene krovne terase, izveo radove natkrivanja, te radove na djelimičnom ili potpunom zatvaranju ovako natkrivenog prostora, pripajajući ga ranije izgrađenom zatvorenom dijelu sa kojim on čini prostornu i funkcionalnu cjelinu – odgovaraju iz Gradske uprave.

Na pitanje da li još neki ugostiteljski objekti u Banjaluci imaju nepravilnosti u smislu građevinskih i upotrebnih dozvola, kažu da Komunalna policija trenutno sprovodi akciju provjere posjedovanja potrebnih odobrenja za korištenje otvorenih i zatvorenih ljetnih bašta, a po završetku akcije biće poznato više informacija.

Komentarišući navode Gradske uprave u vezi sa „Agapeom“, Gorica Dodik pita zašto gradonačelnik sada jasno ne kaže da li je nelegalan restoran ili tenda u restoranu.

FOTO: @GORICADODIK/TWITTER/SCREENSHOT
FOTO: @GORICADODIK/TWITTER/SCREENSHOT

– Zašto sada šalje objašnjenje kada je već plasirao vijest, kako bi ustvari on bio vijest. I bio je. Ali, trebalo bi da prihvati da gradonačelnik nije samo slika, već i odgovornost, da je funkcija sve ono što godinama priča, a na djelu ga nema, da se ne može više skrivati iza opozicionog slikanja i pričom o Dodiku. Drago mi je da je pored slikanja ubacio i bubicu, pa je svoj rialiti doveo do savršenstva. Neću više objašnjavati za tendu, jasno je i djeci. Ponoviću, problem je u tendi, a ne u restoranu, ako činjenice ovdje uopšte nekoga zanimaju. Ja nikada nisam skrivala da sam vlasnik istog i nikada nisam krivila nikoga za moje uspjehe i neuspjehe – kaže Gorica Dodik za Srpskainfo.

Izvor: Srpskainfo