U narednom periodu mora se raditi na povećanju penzija i poboljšanju standarda penzionera, poručeno je sa sastanka predstavnika udruženja penzionera prijedorske regije.

“Sve je poskupilo, a penzija je ukupno ove godine rasla za nekih 3%. Davno je to progutala inflacija i poskupljenja. Zato ćemo u julu sa predstavnicima u Vladi RS i resornom ministarstvu pokušati pronaći najbolji način kako doći do vanrednog povećanja penzija”, izjavio je vršilac dužnosti predsjednika Udruženja penzionera RS, Slobodan Brdar.

On smatra da sredstava ima, jer se priča o povećanju plata prosvjeti i zdravstvu, dodajući da u potpunosti podržava rast plata, ali da to treba da prati i povećanje penzija. “Mi poštujemo institucije vlasti, a polovina penzionera u RS su bili učesnici Odbrambeno-otadžbinskog rata. Mi ne želimo nekakvu destabilizaciju, ali svakako želimo da se koliko-toliko poboljša standard penzionera”, dodao je Brdar.

Na sastanku su razmotreni i materijali za Izvještajnu i Izbornu skupštinu Udruženja penzionera RS, koja bi trebalo da se održi krajem narednog mjeseca.

Izvor: KOzarski