Ha području koje operativno pokriva Policijska uprava Prijedor tokom maja je održano povoljno stanje bezbjednosti, a ukupna rasvijetljenost krivičnih djela iznosi 90 odsto, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare predstavnika ove uprave.
Načelnik Policijske uprave Prijedor Sretoja Vujanović izjavio je da je evidentirano 68 krivičnih djela, a da ukupna rasvjetljenost prijavljenih krivičnih djela iznosi 90 odsto.

“U izvještajnom periodu rasvijetljeno je krivično djelo teška krađa počinjeno u Prijedoru, na štetu vjerskog objekta islamske zajednice, koje je izvršeno 28. aprila”, naglasio je Vujanović.

Vujanović je rekao da su u tom periodu kontrolisana i evidentirana 43 ilegalna migranta ili za 50,7 odsto manje nego u istom periodu prošle godine.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Radenko Bašić rekao je da je izvršenjem evidentiranih šest krivičnih djela privrednog kriminaliteta pričinjena materijalna šteta u iznosu oko 191.043 KM, sa isto toliko stečenom protivpravnaom imovinskom koristi.

“Od značajnih krivičnih djela privrednog kriminaliteta izdvaja se krivično djelo zloupotreba položaja odgovornog lica. Tom prilikom je odgovorno lice pribavilo protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 153.430 KM”, naveo je Bašić.

Načelnik Sektora policije Mario Milašin rekao je da je u oblasti javnog reda i mira evidentirano 40 prekršaja, što je za 78 prekršaja ili 66 odsto manje u odnosu na uporedni period, te da je u tom segmentu stanje zadovoljavajuće.

“U oblasti bezbjednosti saobraćaja evidentirane su 54 saobraćajne nezgode, od čega četiri sa teškim i 10 sa lakšim tjelesnim povredama. Saobraćajnih nezgoda sa smrtno stradalim licima nije bilo”, rekao je Milašin.

Predstavnici Uprave podsjetili su građane da, umjesto čekanja ispred lokacija za izdavanje ličnih dokumenata, imaju mogućnost korištenja SMS servisa Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, za dobijanje potrebnih informacija.

Izvor:Agencije