Stanje bezbjednosti u Prijedoru na zadovoljavajućem je nivou, konstatovano je danas nakon sastanka gradonačelnika Dalibora Pavlovića i načelnika Policijske uprave Prijedor Sretoje Vujanovića u Policijskoj upravi.

Učesnici sastanka su bili složni i u ocjeni da su svi parametri praćenja stanja bezbjednosti na dobrom nivou u odnosu na prethodni period.
Načelnik PU Prijedor Sretoja Vujanović je istakao da je saradnja sa Gradskom upravom produktivna i u duhu zajedničke brige o stanju bezbjednosti na kompletnom području prijedorske regije.
” Posebno smo se osvrnuli na saradnju na projektima koji su, prije svega , od interesa za bezbjednost zajednice ,a izvršili smo analizu sistema video-nadzora koji je uspostavljen u gradu Prijedoru i odredili smjernice za naredni period. Radićemo na unapređenju postojećeg sistema, instaliranjem kako pametnih kamera tako i kamera za video-nadzor, u cilju poboljšanja bezbjednosti saobraćaja i ukupne bezbjednosti građana”, rekao je Vujanović.

Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović izjavio je novinarima da je saradnja sa PU Prijedior na visokom nivou, kao i da su razmatrani planovi za naredni period koji će maksimalno doprinijeti unapređenju saradnje i odnosa ovih institucija u zajedničkom cilju na očuvanju lične i imovinske bezbjednosti građana na području Grada Prijedor.
” U pitanju je instaliranje nadzornih kamera u gradu koje neće biti namijenjene za kažnjavanje građana nego za obezbjeđivanje bolje bezbjednosti. Moramo biti svi mi bezbjedni i za to imamo podršku Policijske uprave i ljudi koji tu rade”, rekao je Pavlović.
Na sastanku u Policijskoj upravi Prijedor bilo je govora i o radu Foruma za bezbjednost zajednice, te o sprovođenju akcionog plana prevencije incidenata motivisanih mržnjom i predrasudama.

Izvor: prijedorgrad