Princeza među bakama, simpatična Mara Kragulj iz Rakeljića kod Prijedora proslavila je u zdravlju i veselju svoj 101. rođendan i to na način koji će vas ostaviti bez daha.

Sve po redu i kako dolikuje slavljenici, lijepo se obukla i dotjerala, pa se našminkala, ali onako diskretno, damski, i onda izašla pred goste.

Baka Mara je svoj 101. rođendan dočekala u top formi i proslavila ga je u krugu porodice, tačnije dijela mnogobrojne porodice: sa dvadesetak nećaka, nećakinja unuka i praunuka. Neki od njih su specijalno za ovu priliku doputovali iz Slovenije.

Zbog korone, slavlje je upriličeno u prirodi, na imanju bakinih rođaka u Kozarskoj Dubici. Ispekli su jagnje, a tu je bilo još raznih đakonija, uključujući, naravno i rođendansku tortu.

– Baka je Bogu hvala dobro, još je na nogama, vesela i dobro raspoložena. Za svoj rođendan je ćuknula tri rakije, a jednom je nazdravila i svom omiljenom sportisti, Novaku Đokoviću i prepričala njegov posljednji meč i pobjedu, koji je naravno gledala na TV, jer Noletove mečeve nikad ne propušta – priča njen nećak Milan Rokvić.

Kao i uvijek kad ima goste, baka Mara je i na svom rođendanu izbjegavala da jede, da se ne bi ubrljala, jer i u poznim godinama vodi računa o urednosti i svom imidžu.

– Nek ste mi svi živi i zdravi i nek svi dobri ljudi požive kao ja – poručila je baka Mara za Srpskainfo i ponovila da je zadovoljna svojim životom, jer je rođaci čuvaju kao malo vode na dlanu, poštuju i vole, kao da je prava princeza.

Kako je ranije objavio portal Srpskainfo, baka Mari su titulu princeze među bakama prošle godine, na njen jubilarni stoti rođendan, dodijelile njene unuke i praunuke. Tada su joj poklonile i krunu.

Baka Mara je tek u dubokoj starosti postala princeza. Od ranog djetinjstva do 97. godine udarnički radila i sve što bi zaradila dijelila je sa porodicom. Pomagala je rođacima kad bi gradili kuće, udavali kćeri i ženili sinove, odlazili na studije ili na daleka putovanja.

U životu je bila i partizanska odbornica i seoska domaćica i radnica u vešeraju i sobarica u hotelu. Imala je punih 45. godina, kada je otišla u Beč i postala gastarbajterka. Danas je austrijska penzionerka rekorderka: penziju prima već 37 godina.

Prošle godine, na stoti rođendan, gost na slavlju joj je bio i Milorad Dodik, koji joj je poklonio zlatnu ogrlicu.

Ove godine Mara Kragulj i njeni rođaci su odlučili da rođendan proslave bez velike pompe i visokih zvanica.

– Ljepše je ovako. Ko me voli, taj mi je i došao. Porodica je ipak najbitnija – poručila je baka Mara.

Izvor: Srpskainfo