smart

Grad Prijedor u narednom periodu planira izgradnju gradske plaže na lijevoj obali rijeke Sane, preko puta ušća rijeke Gomjenice.

Ovo uređeno kupalište biće u dijelu Ulice Tode Švrakića.

Tako su odgovorili iz prijedorske Gradske uprave na pitanje odbornika u Skupštini grada Prijedora Gorana Velaule (SNSD) da li je planirano uređenje, odnosno izgradnja gradske plaže i na kojoj lokaciji.

– Odjeljenje za saobraćaj, komunalne poslove, zaštitu životne sredine i imovinsko-stambene poslove uputilo je zahtjev Zavodu za izgradnju grada za izradu idejnog rješenja uređenja obale na ovoj lokaciji. Izrada projekta je u toku – naveli su iz ovog odjeljenja.

FOTO: BOJANA MAJSTOROVIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: BOJANA MAJSTOROVIĆ/RAS SRBIJA

Isto pitanje postavio je i odbornik Dalibor Kos (SNSD) i podsjetio da je za uređenje plaže planiran novac u gradskoj kasi.

Vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za saobraćaj i komunalne poslove Dragoslav Kabić je rekao da su nadležni iz lokalne uprave obišli nekoliko lokacija na obalama rijeke Sane gdje bi se građani mogli kupati.

– U toku je izrada idejnog rješenja za jedan potez u naselju Tukovi. Ove godine pokušaćemo obezbijediti oko stotinak metara prostora za kupalište, a narednih godina to ćemo produžavati prema gradskom mostu i na jednoj i drugoj strani rijeke Sane. Podnijeli smo zahtjev i „Vodama Srpske“ da odobre ovo uređenje – rekao je Kabić.

Na Sani, koja je omiljena destinacija velikog broja Prijedorčana tokom ljetnih vrućina, postoji nekoliko lokacija za kupanje, ali većina njih je zapuštena i neuređena.

Najpoznatije je kupalište „Kićin“ kod splava. Udruženje „Čuvari Sane“ najavilo je za danas akciju uređenja ovog kupališta.

Izvor: Srpskainfo