Miloš Zec i orkestar harmonika ” Skaj glori” uputili su zahvalnicu gradonačelniku Prijedora Daliboru Pavloviću , Gradskoj upravi i upravi Centra za prikazivanje filmova za podršku i pomoć u obezbjeđivanju prostorija za njihov rad i vježbanje.

Orkestar je zvanično osnovan u maju 2019.godine,a već u julu su imali svoj prvi nastup na trgu u okviru manifestacije Prijedorsko ljeto kulture.Tokom korone su radili onlajn, a ove godine se ukazala potreba da dobiju svoj prostor kako bi mogli da nastave da vježbaju.
Gradonačelnik Dalibor Pavlović , Gradska uprava i Centar za prikazivanje filmova su im izašli u susret i omogućili da koriste prostor u ljetnoj bašti.
Inače, ove godine su podmladili svoj sastav učenicima muzičke škole od 2-4.razreda što nije praksa po planu i programu.
” Oni su premladi da bi svirali grupnu muziku, ali ja radim na tome i ono što je specifično u radu u ovom orkestru je što ja uz samo sviranje imam i elemente pokreta što dodatno otežava , ali I uljepšava sviranje”, rekao je Zec.
Ukupno sada orkestar broji 22 člana.Orkestar poziva sve ljubitelje muzike na dođu na koncert koji će se u okviru ” Prijedorskog ljeta kulture ” održati na Trgu majora Zorana Karlice 7.7.2021.godine u 21 čas.
Prvi snimak mladih članova orkestra” Skaj glori” možete pogledati
ovdje

Izvor: prijedorgrad