Članovi Gradskog hora svih uzrasta održali su probu pred nastup na glavnom gradskom trgu 22. juna. Dirigent Aljoša Novaković kaže da će to biti horski spektakl, koji će putem striminga uživo biti dostupan na prostoru cijele Evrope. Dodaje da Prijedor nikada do sada u jednom udruženju nije imao ovoliko horova.

Riječ je o najmlađem uzrastu, pčelicama od četiri do osam godina, zatim su tu juniori od 5. do 9. razreda osnovne škole i seniori, veliki gradski hor, od 1. razreda srednje škole i dalje bez starosnih ograničenja. U horu seniora su različita zanimanja, od zanatlija, preko umjetnika, do inženjera i doktora. „Važno je da osoba ima sluha, ritma i da bude u skladu sa propisima koje zahtijeva horska cjelina“, kaže Novaković.

Prijedorski gradski hor broji oko 110 članova. Dirigent Novaković ističe da će se okupljanjem svih uzrasta i njihovim predstavljanjem na horskim nastupima stvarati horska kultura, na opšte zadovoljstvo i pjevača i publike. Malo koja sredina u bližem i širem okruženju može da se pohvali da u gradskom horu ima sve uzraste.

Izvor: Kozarski