Agencija za ekonomski razvoj grada Prijedora “Preda-PD” provodi implementaciju 14 projekata iz oblasti ekonomskog i društvenog razvoja i energetske efikasnosti i zaštite životne sredine u ukupnoj vrijednosti od 2.177.741 KM.
U izvještaju o radu ove ustanove za prošlu godinu navedeno je da su u toku 2020. godine završili implementaciju tri projekta iz oblasti ekonomskog razvoja i dva iz oblasti društvenog razvoja.

Tokom 2020. godine, Agencija je pripremila 12 projektnih prijedloga ukupne vrijednosti 1.393.585 KM.

“Ključni segment rada Agencije bazira se na pripremi i provođenju strateških projekata grada Prijedora, u skladu sa važećim strateškim dokumentima, uz korištenje donatorskih sredstva”, navodi se u izvještaju.

Djelovanje Agencije, kako je navedeno, u velikoj mjeri zavisi od broja aktivnih poziva za finansiranje od međunarodnih organizacija, institucija i fondova.

“U toku 2020. godine praćeno je više od stotinu donatorskih organizacija, te su upućena obavještenja za 97 zainteresovanih organizacija o deset otvorenih javnih poziva procijenjene vrijednosti 880.495.500 KM”, navedeno je u izvještaju.

Izvor: Agencije