smart

Poslovni objekat bivše fabrike za proizvodnju pločica „Keramika“ na Urijama, koji je u vlasništvu Grada Prijedora, devastiran je i propada.

Šta je sa ovim objektom, upitao je na sjednici Skupštine grada Prijedora odbornik Saša Bursać (SNSD).

– Ovaj privredni objekat nalazi se između ulica Istarska, Mile Rajilića i Krajiških brigada. Čije je vlasništvo i šta je predviđeno s njim – pitao je Bursać.

U odgovoru Odjeljenja za prostorno uređenje navedeno je da je odlukom suda 1992. godine pravo raspolaganja, upravljanja i korištenja nad upravnom zgradom „Keramike“, površine 3.004 metara kvadratnih i ekonomskim dvorištem površine 3.018 metara kvadratnih, preneseno sa Državnog preduzeća „Keramika“ na opštinu Prijedor. Zaključili su i da je objekat „Keramike“ veoma devastiran, te da je potreban veliki broj radova da se sanira.

Međutim, uvidom u katastar nepokretnosti došli su do saznanja da postoji razlika u površini izgrađenog objekta i zemljišta koje mu pripada.

– Očigledno je da su, nakon izgradnje osnovnog dijela objekta, vremenom vršene određene dogradnje u horizontalnom smislu, te da je tom prilikom horizontalni gabarit proširen na zemljište koje je sada upisano kao ulica. Potrebno je izvršiti legalizaciju dograđenih dijelova sa pribavljanjem upotrebne dozvole, kako bi se stekli uslovi za uknjižbu objekta prema stvarnom stanju – naveli su iz ovog Odjeljenja.

Izvor: Srpskainfo