Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović organizovao je danas prijem za djecu koja u okviru Projekta “Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske” od subote borave u Prijedoru.

Riječ je o 45 mališana uzrasta 11-14 godina iz Kosovske Kamenice koji su gosti svojih vršnjaka iz Osnovne škole ” Branko Ćopić” i 25 djece i omladine sa poteškoćama u razvoju koji su štićenici Centra ” Podrži me” iz Kosovske Mitrovice ,a kojima je domaćin Javna ustanova ” Centar Sunce”.
Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović je novinarima izjavio je da u Prijedor već šesti put dolaze mališani sa Kosova i Metohije.

” Drago nam je što smo ponovo domaćini jer nam prošle godine pandemija nije dozvolila da se vidimo i družimo. Grad Prijedor je nastavio saradnju na ovom projektu i odlučan je da svake godine i u budućnosti podržava ovu aktivnost jer mališani sa Kosova i Metohije treba da znaju da nisu sami i da Republika Srpska i grad Prijedor razumiju sve one nedaće koje oni preživljavaju” rekao je Pavlović.
On se ujedno zahvalio domaćinima, roditeljima prijedorskih učenika koji su prihvatili goste sa Kosova i Metohije,a njima poželio da u ovih par dana zaborave na sve nedaće i upoznaju naš grad i Republiku Srpsku.
Predsjednica Udruženja roditelja ” Podrži me” Ivana Rakić izjavila je da su u Prijedoru već četvrti put i da se osjećaju kao da su kod svoje kuće.
” Toliko nam ovo druženje znači, vidimo drage ljude , vidimo ljude koji razumiju kroz šta mi prolazimo i ovdje smo stvarno stekli prijatelje”, kazala je Rakićeva.
Predsjednik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji Milorad Arlov je potvrdio da od 2012.godine dolaze djeca iz ove pokrajine i ovo je deveti put da djeca dolaze uz Prijedor.
“Zahvaljujem se gradonačelniku i roditeljima što i dalje učestvuju u ovom humanitarnom projektu da svi zajedno pomognemo djeci da osjete slobodu koju nemaju na Kosovu i Metohiji, kao i da pomognemno ovom udruženju roditelja `Podrži me` za čiju djecu gradimo centar u Kosovskoj Mitrovici koji će, naamo se biti završen do kraja godine”, rekao je Arlov.
Gradonačelnik je za goste i domaćine pripremio prigodne poklone,a na kraju prijema mališanima je prikazan animirani film.

Izvor: prijedorgrad.org