Cjelovečernji koncert Gradskog hora Prijedor najavljen kao spektakl kakav nije viđen u Prijedoru, večeras se stvarno i dogodio.

Na Trgu majora Zorana Karlice brojnoj publici predstavile su se sve tri sekcije novoformiranog gradskog hora i to najmlađi uzrast, pčelice, starosti do osam godina , potom juniori od petog do devetog razreda osnovne škole i seniori kojeg čine članovi uzrasta od prvog razreda srednje škole i dalje bez starosnog ograničenja.
Predsjednnik Udruženja Gradski hor Prijedor i dirigent Aljoša Novaković je novinarima izjavio da je organizovanje jednog ovakvog koncerta velika čast, ali istovremeno satisfakcija da se nastavi sa daljim radom.

“Ovo je na neki način bio i prvi zvaničan nastup budući da je hor osnovan tokom prošle godine kada je pandemija onemogućila da se predstavimo javnosti. Večeras to činimo i putem lajv strima gdje je uključeno 59 zemalja koje nas prate jer Međunarodni festival horova `Zlatna vila` jedina je članica međunarodne horske federacije”, rekao je Novaković.
Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović istakao je da Prijedor može biti ponosan na dugu tradiciju horskog pjevanja.
“Grad može da se ponosi tom tradicijom dugom preko 130 godina i činjenicom da su mnogi naši sugrađani postali i svjetski poznati pjevači . Sa druge stran, jedan ovakav događaj nikada nije organizovan u našem gradu pa ni u okruženju tako da sam ponosan na ove ljude koji pjevaju i na čitavu ovu organizaciju koju je pomogao i Grad” rekao je Pavlović.
On je dodao da će grad i ubuduće pomagati sve ono što može da promoviše Prijedor i građanima pruži bar malo tračka radosti u ovoj pandemiji.
Na repertoaru 110 članova tri sekcija gradskog hora našla se popularna filmska muzika , aranžmani stranih programa, domaćih autora, narodnih djela i obrade nekih poznatih svjetskih hitova. Koncert je bio dio pograma ovogodišnjeg ” Prijedorskog ljeta kulture”.

Izvor: prijedorgrad