Odbornik SNSD-a u Skupštini grada Banjaluka Bojan Pećanac, istakao je da je dolazak gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić u Banjaluku smatra provokacijom. Kako je naveo, stavovi Karićeve ozbiljan su udar na inistitucije Srpske, njeno stanovništvo, svakog borca odbrambeno-otadžbinskog rata, porodica koje su u proteklom ratu izgubile svoje bližnje

Saopštenje prenosimo u cijelosti:

Povodom dolaska novoizabrane gradonačelnice Benjamine Кarić imam moralnu obavezu da dam komentar. Кao odbornik SNSD-a u Skupštini grada Banja Luka, ja, Bojan Pećanac, imam dužnost, prije svega, kao građanin Srpske i Banjaluke da kažem svoj, ali i stav Кluba odbornika SNSD-a  u Skupštini grada Banja Luka.

Benjamina Кarić kao gradonačelnica Sarajeva glasno, odmah po izricanju drugostepene presude generalu Mladiću pohrlila je na društvenu mrežu Fejsbuk kako bi brže – bolje likovala sramnu presudu u kojoj su svako pravo i pravda pregaženi.

Кarićeva se tu nije zaustavila. Sa napadima na Srbe nastavila je tako što je podržala sramnu Rezoluciju o Srebrenici, koja je prije nekoliko dana izglasana u Parlamentu Crne Gore.

Stavovi gostiju kao što je Кarićeva nisu podržani u Republici Srpskoj i smatraju se direktnim udarom na institucije Republike Srpske, njenog stanovništva, svakog borca odbrambeno-otadžbinskog rata, porodica koje su u proteklom ratu izgubile svoje bližnje, te svakog djeteta kojem smo dužni reći istinu o propagandi koju Sarajevo plasira o srpskom narodu.

Naš stav je jasan. Svako ko dira u institucije i narušava integritet Republike Srpske treba da zna da nećemo pognuti glave, ćutati i dopustiti da drugi pišu srpsku istoriju i odlučuju o njenoj budućnosti.

Izvor: ATV