Poslanik SNSD u Predstavničkom domu parlamenta BiH Sanja Vulić izjavila je da se od čovjeka i profesionalca kakav je Zoran Tegeltija može i ima šta naučiti, za razliku od Igora Crnatka koji je školski primjer kakav čovjek i ozbiljan političar ne treba da bude.

Igor Crnadak je političar koji mandat zasniva na principu – uzmi sve što ti mandat pruža, obiđi cijeli svijet na račun građana i na prvom mjestu lični i interes pojedinca. Njemu nije bitna ni Republika Srpska i srpski narod, nije mu bitna ni nacionalna struktura zaposlenih u zajedničkim institucijama što smo imali primjer da vidimo za vrijeme njegovog ministrovanja u Ministarstvu inostranih poslova – istakla je Vulićeva.

Reagujući na Crnatkove optužbe na račun predsjedavajućeg Savjeta ministara, Vulićeva je rekla da se većina kadra PDP vodi izrekom – više puta izgovorena laž postaje istina, što povrđuje i današnja izjava Crnatka.

– Zoran Tegeltija, niti bilo ko iz SNSD ne štiti bilo čije kumove. SNSD štiti interese srpskog naroda, za razliku od PDP koji na krilima ‘kumovske’ veze pokušava UIO iz Banjaluke preseliti na Marin dvor – rekla je Vulićeva.

Ona je naglasila da su jadne i žalosne Crnatkove izjave o bilo čemu, jer će on ostati upamćen po nezakonitom zapošljavanju njemu bliskih ljudi i po tome što je od jedne izuzetno značajne institucije kao što je MIP, a posebno “svog” kabineta napravio “firmu u kojoj dominiraju članovi PDP”.

– Osim po pretvaranju MIP u ispostavu PDP, Crnatka ćemo svi pamtati kao jedinog političara iz Republike Srpske koji je svijet obišao letovima u biznis klasi a sve na račun građana BiH o kojima ‘prepošteni’ Crnadak tobože brine”, istakla je Vulićeva.

Autor: SRNA/Srpskainfo