Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je čestitku komandantu Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka Oružanih snaga BiH brigadiru Miloradu Krajšumoviću, pripadnicima Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka Oružanih snaga BiH, kao i nekadašnjim pripadnicima Vojske Republike Srpske povodom Vidovdana – Krsne slave Vojske Republike Srpske.

– U ime građana Republike Srpske i u svoje ime, upućujem vam iskrene čestitke povodom obilježavanja Vidovdana – Krsne slave Vojske Republike Srpske i Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka Oružanih snaga BiH.

Na veliki praznik Vidovdan, koji je sinonim za velika stradanja, ali i pobjede i nacionalna nadahnuća, sa neizmjernom zahvalnošću i posebnim pijetetom sjećamo se pripadnika Vojske Republike Srpske, heroja koji su utrli put slobode i ugradili svoje živote u temelje Republike Srpske.

Obaveza svih nas je da baštinimo sjećanje na vojsku koja je nastala iz naroda, podsjetimo se na njen časni vojni put u proteklom Odbrambeno-otadžbinskom ratu i borce koji su junački branili i odbranili svoja vjekovna ognjišta i Republiku Srpsku, pravo da živimo u slobodi i miru.

Njihova žrtva trajno nas obavezuje da čuvamo, branimo i gradimo našu Republiku, jedinog garanta opstanka i slobode srpskog naroda na ovom prostoru. U uvjerenju da ćemo svaki naredni Vidovdan proslavljati u još boljoj i snažnijoj Republici Srpskoj, čestitam vam praznik i srdačno vas pozdravljam – navodi se u čestitki predsjednice Cvijanović.

Autor: RTRS