Gradska uprava u Prijedoru odlučila je da će preduzeće “Prijedorputevi” asfaltirati Ulicu Nikole Luketića, jer je na javnom pozivu imalo najpovoljniju ponudu od 39.625 KM.

sfalt je u ovoj ulici u prijedorskom naselju Čirkin Polje skinut početkom novembra prošle godine, nekoliko dana prije lokalnih izbora.

Od tada su u ovoj ulici makadam, rupe i prašina. Asfalt je skinula prethodna vlast na čelu sa DNS, uz obrazloženje da je potrebno čitavu ulicu ponovo asfaltirati zbog oštećenja koja su uzrokovana tadašnjim radovima na vodovodnoj mreži. Mještani su dobili novu vodovodnu mrežu i mjesecima tražili da im se vrati i asfalt, za koji kažu da je ukraden. Oni podsjećaju da su stanari ulice novac iz svojih džepova skupljali za asfalt prije 30 godina.

FOTO:  BOJANA MAJSTOROVIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: BOJANA MAJSTOROVIĆ/RAS SRBIJA

Ulica Nikole Luketića

Konačno je Gradska uprava u Prijedoru, koju sada predvodi SNSD, raspisala javni poziv i izabrala najpovoljnijeg ponuđača.

U odluci koju je potpisao gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović navedeno je da su se prijavila i preduzeća “Unijat M”, koje je ponudilo 39.665 KM, “Niskogradnja Marjanović” sa 39.709 KM i “Ganić” iz Sanskog Mosta, koji je ponudio 40.287 KM.

Iz Gradske uprave su zaključili da ponuda “Prijedorputeva”, koja iznosi 39.625 KM, u ekonomskom, ali i tehničkom smislu zadovoljava zahtjeve poziva. Budući da je ovo cijena bez poreza, za asfaltiranje Ulice Nikole Luketića sa plaćenim porezom iz gradske kase biće utrošeno 46.361 KM.

Mještanima ove ulice u Čirkin Polju ostaje još samo da se nadaju da se niko od ostala tri ponuđača neće žaliti na izbor izvođača radova u narednih 10-ak dana.

Izvor: Srpskainfo