Nije moje kao gradonačelnika, da znam stanje baš svakog kafića – kaže banjalučki gradonačelnik Draško Stanivuković, iako je dobar dio dosadašnjeg mandata proveo u obračunu sa vlasnicima pojedinih ugostiteljskih objekata. Tvrdi da se “nakačio” na Agape i Kajak jer je, kako kaže, htio da razbije predrasude. Ipak, ugostiteljski objekti kao što su Citadela, Impuls i Jova Bar, koji su, kako saznajemo, u vlasništvu ljudi bliskih vrhu PDP-a i Stanivukovićevih rođaka, imali su praktično zaštićen status. I danas priznaje da ima više bašti koje nemaju potrebne dozvole.

“Postoje određeni kafići na potezu, ja im ne znam sad imena, gdje isto jedan dio bašte prekršio tu neku liniju, crtu zbog šetališta i tako dalje. Komunalna policija i inspekcija reaguje. 10.06-10.14 Neke stvari se možda i mogu popraviti, one koje se ne mogu, prosto, onda ne možete imati taj objekat, ako ne možete popraviti”, izjavio je Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke.

Stanivuković poručuje – nemamo razlog da bilo šta krijemo. Ipak, ATV je već slao upit o pojedinim spornim baštama na adresu gradske uprave, ali  odgovor još nismo dobili. Gradonačelnik tvrdi da želi izgradnju društva u kojem nema privilegovanih, i da ne može sve da zna, pa i to koje bašte nisu u potpunosti legalne. Iako mu se neke problematične, bukvalno nalaze “pred nosom”.

Draško Stanivuković kaže da je u ugostiteljskom objektu iza mene bila inspekcija i komunalna policija. Prema njegovim riječima, bašti “Jova bara” nedostaje određena dokumentacija. Iako se ona nalazi stotinak metara od Gradske uprave, gradonačelnik nije nju pominjao u svojim medijskim istupima.

Agape i Kajak su ugostiteljski objekti kojima se gradonačelnik najviše “zabavljao”. Dok za Kajak, pred kojim već danima stoje bageri gradske civilne zaštite, tvrdi da se mora rušiti, za Agape danas okreće ploču i kaže da se sporna tenda može uredno legalizovati.

Izvor: ATV