Ja kao gradonačelnik Banjaluke ne mogu sve da znam, poruka je ovo Draška Stanivukovića sa današnje konferencije za novinare koja još jednom pokazuje njegovu nezrelost i nedoraslost funkciji koju obavlja.

A kako i da zna šta se dešava u najvećem gradu Srpske (na čijem je čelu), kada Stanivuković iz dana u dan obilazi opštine i gradove kako Republike Srpske tako i FBiH, prosipajući prazna obećanja poput onih predizbornih, te u prvi red postavljajući akviste PDP-a kako bi skupovi izgledali što uvjerljiviji.

Svaku priliku kada boravi u Banjaluci, jer su mu svi drugi gradovi i opštine preči od Banjalučana, Stanivuković koristi da pomene ugostiteljske objekte koji nemaju određenu dozvolu za rad, kako on navodi.

Međutim, ista pravila ne važe za svakoga. Naime, gradonačelnik potpuno naivno pokušava da izbjegne pitanje o drugim lokalima koji nemaju određene dozvole, a nalaze se u samom centru Banjaluke. Njima inspekcija, ne kuca na vrata.

“To je pitanje za čovjeka koji vodi komunalnu policiju. Za svakog mora da bude jednak tretman”, kazao je naivno Stanivuković.

Kako ATV saznaje iz Gradske uprave, objekti koji nemaju uredne papire i potrebne dozvole su  Jova bau, Caffe Impuls i Citadela. O njima gradonačelnik izbjegava da govori.

“Neke od ugostiteljskih objekata koje ste spomenuli sam dobio informaciju da su određene svoje tende proširivali i da nemaju sve papire. Po pojedinim lokalima su preduzete lokacije i istina je da nemaju svu potrebnu određenu dokumentaciju, potrebno je određene stvari da dopune, a za neke možda čak i nema uslova da se poslije toga dobije dozvola jer dati lokacijski uslovi ne dozvoljavaju takvu vrstu mogućnosti”, kazao je gradonačelnik.

Kako je naveo, Jova baru je potrebno nešto od dokumentacije, ali, zamislite, on ne zna šta, dok o drugima “zna sve”.

“Inspekcija i komunalna policija bili su u Jova baru i potrebno je nešto dokumentacije, ali sada vam ne mogu reći šta jer ne znam tačno, zaboravio sam”, kazao je on.

Podsjećamo, lokal Citadela nalazi se u Gospodskoj ulici, a kako smo saznali iz Gradske uprave, isti ne posjeduje sve potrebne dozvole.

Da apsurd bude veći nalazi se u samom centru Banjaluke. Ali na to je gradonačelnik zažmirio. Možda baš zato što je u vlasništvu njegovog rođaka Nikole Vukelića.

Za druge ne zna da li imaju sve potrebne dozvole za rad, a kada je riječ o Kajaku i Agapeu, saopštenja i izjave gradonačelnika stižu ekspresno.

Izvor: ATV