Predsjednik Savjeta za bezbjednost saobraćaja grada Prijedora Žarko Kovačević izjavio je danas nakon prve , konstitutivne sjednice ovog Savjeta da se nije puno čekalo da se pređe sa riječi na djela nakon što je gradonačelnik nedavno pokrenuo inicijativu da se ovo tijelo formira i u gradu Prijedoru.

” Nakon nekoliko godina pauze budući da je grad neko vrijeme imao formiran ovaj savjet samo na papiru ,a kasnije nije ni postojao mi smo nakon gradonačelnikove inicijative za pokretanje rada ovog tijela već krenuli sa aktivnostima”, rekao je Kovačević.
On je dodao da je zadatak Savjeta za bezbjednost saobraćaja da identifikuje probleme koji su vezani za problematiku bezbjednosti saobraćaja, da predlaže rješenja i da onda zajedno Gradska uprava i nadležna odjeljenja na višim nivoima konstruktivno sarađuju i time doprinose boljoj bezbjednosti saobraćaja što će rezultovati manjem broju saobraćajnih nezgoda i manjem broju povrijeđenih i poginulih lica.

Zamjenik direktora Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske Milija Radović izjavio je da je na početku rada ovog savjeta u Prijedoru ohrabrujući podatak koji je iznio načelnik Policijske uprave Sretoja Vujanović da je situacija na planu bezbjednosti saobraćaja mnogo povoljnija u ovoj nego u 2020. i 2019.godini i da su ti trendovi pozitivni te da treba raditi na tome da to tako i ostane.On je dodao da je ova agencija na raspolaganju za pomoć i podršku novoosnovanom savjetu kada su u pitanju kampanje, promotivni i edukativni materijal za sve uzraste i preventivne aktivnosti.

“Imamo određenih problema u smislu neusaglašene saobraćajne signalizacije i danas je bilo govora o tome da se radi elaborat saobraćajne signalizacije što može podržati i Agencija. Bilo je govora i o video nadzoru u gradu Prijedoru gdje je ocijenjeno da to nije onako kako je to u drugim sličnim, većim ili manjim gradovima u Republici Srpskoj riješeno”, naveo je Radović.

Izvor: prijedorgrad