Danijel Karasij iz prijedorskog sela Petrovo napadnut je u dvorištu Crkve Svetih Petra i Pavla. Na njega je fizički nasrnuo Dž.T. iz ovog sela i zadao mu nekoliko udaraca zatvorenom pesnicom. Incident se dogodio na Vidovdan, 28. juna.

Kako je saopšteno iz Policijske uprave Prijedor, operativnim radom na terenu identifikovali su DŽ.T. iz Prijedora za kojeg se sumnja da je 28. juna počinio krivično djelo tjelesna povreda, na štetu lica D.K.

Nezvanično saznajemo da je riječ o Džihadu Terziću koji je tog dana, sa još dva lica, ušao u dvorište crkve te nasrnuo na Danijela Karasija koji je u tom trenutku, sa još nekoliko mladića, imao probu izvorne grupe “Brojanica”.

Sve se to dogodilo, kako kaže Karasij, u večernjim satima.

-Imali smo probu prvo u sali, a onda smo izašli napolje, da bi nedugo zatim u dvorište crkve ušao Terzić, počeo da nas vrijeđa verbalno, a na moj zahtjev da izađe iz dvorišta crkve, nasrnuo je na mene i zadao mi nekoliko udaraca, među kojima i jedan u oko – ispričao nam je Karasij.

Sveštenik Đorđe Šebez u trenutku incidenta bio je u crkvenoj sali.

– Kada sam primijetio da  je Danijel oboren i da ga neki mladić udara, prišao sam i mladića kojeg nisam poznavao uhvatio i odvojio od njega. Kada je vidio da sam svešteno lice, povukao se. Žao mi je što se to dogodilo. Riječ je, kako saznajem, o licu koje živi u inostranstvu i koje je tu privremeno na odmoru. Ovakvih ozbiljnih incidenata do sada nije bilo – rekao je Šebez.

Ispred crkve u Petrovu večeras se okupilo nekoliko mještana ovog sela, kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog incidenta. Odmah po incidentu, na lice mjesta stigla je policija koja je obavila uviđaj, a o svemu je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu tjelesna povreda i da se, nakon kompletiranja predmeta, protiv lica Dž.T, dostavi izvještaj za počinjeno krivično djelo.

Izvor: Kozarski