MUP Srpske podnio je Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima protiv Draška Stanivukovića i Zorke Kostić, saznaje ATV.

Kako saznaje ATV, u Izvještaju se navodi da postoje osnovi sumnje da je Stanivuković 20.05.2021. putem sredstava javnog informisanja kao gradonačelnik Banjaluke na održanoj konferenciju pozvao građane da se isti dan u 18 časova okupe ispred “Kajaka”, u vlasništvu Srećka Radišića i bivše “Kajak terase”, objekta koji je u procesu legalizacije, na mjestu gdje će biti parkirani bageri za rušenje nelegalno izgrađenog objekta, za koje potrebe je angažovao maloljetno lice Đ.S i još jedno nepoznato lice da navedeni događaj snimaju upotrebom drona, a koje lice nije imalo dozvolu ni registrovan dron u evidenciji dronova Direkcije za civilno vazduhoplovstvo BiH.

U izvještaju se navodi da snimljeni događaj koje je tada nastao, Stanivuković je objavio na svom zvaničnom “instagram” profilu, YT kanalu i portalu Grada Banjaluka i time ih učinio vidljivim i dostupnim većem broju ljudi.

Nakon objavljivanja navedenih snimaka, ispod istih, u komentarima građana, koje Stanivuković nije uklonio sa svojih profila iako su bili uvredljivog i neprimjerenog sadržaja, korisnici društvenih mreža su iznosili i riječi uvreda i prijetnje Srećku Radišiću i njegovoj porodici, što je kod istih izazvalo strah, uznemirenost i nelagodu čime bi počinio krivična djela “Neovlašteno fotografisanje” iz člana 156. stav 1. Krivičnog zakona Srpske i krivično djelo “Ugrožavanje sigurnosti” iz člana 150. stav 1., na štetu Radišića.

Kako saznajemo, izvještaj je podnesen i protiv Zorke Kostič jer postoje osnovi sumnje da je izvršila krivično djelo “Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari” iz člana 240. stav 1.

Krivičnog zakona Srpske, na taj način što je na osnovu javnog poziva gradonačelnika Banjaluke, 20.05.2021. došla sa svojim suprugom u Ulicu Save Kovačevića ispred broja 44, na parking prostoru ispred “Kajak terase” gdje je oko 18 časova oštetila, a potom iz ležišta izvukla metalni stubić, koji je stajao na obilježenom parking mjestu i služio za čuvanje parking mjesta, pričinivši Radišiću materijalu štetu od oko 600 maraka.

Izvor: ATV