Nova emisija iz ljetnjeg serijala Jutarnjeg programa RTRS ovog nedjeljnog jutra krenula je sa Trga majora Zorana Karlice u Prijedoru.Naziv emisije-Karavan Vikend jutra!

Pored grada Prijedora , kao domaćina, predstavljena je i regija Potkozarja.
Gradonačelnik Prijedora, Dalibor Pavlović je bio gost ovog programa koji se zahvalio na prilici da grad Prijedor bude prvi domaćin ovog serijala emisija, kao i mogućnosti da predstavi sve svoje turističke potenijale, sve talentovane i kreativne Prijedorčane, sve dobre domaćine i Prijedora i okolnih opština.
O “Prijedorskom ljetu kulture” govorila je vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za društvene djelatnosti grada Prijedor, Monja Kasalović.

U Karavanu Vikend jutra predstavljene su priče o planini Kozari, vazdušnoj banji i prirodnom biseru nadomak Prijedora, jednoj i jedinoj rijeci Uni, Hašanima i djeda Trišinom mlinu, tradiciji Grmečke koride i uzgoju bikova, Banji Mlječanica, manastiru Klisina, kostajničkom kestenu , kao simbolu te opštine.
Prikazani su video zapisi o gitaristi Igoru Paspalju, o Ulici sreće u selu Donja Marićka, priča o FK “Omarska”.
U studiju na otvorenom gostovali su: Kolo srpskih sestara Prijedor – pravile su cicvaru i izložile ručne radove;potom vinari, pčelari, proizviđači rakije i kupinovog vina, proizvođači aronije i borovnice, motociklisti, ronioci , padobranci, Udruženje likovnih umjetnika Prijedor, proizvođač tambura, Poljoprivredna škola i Ugostiteljsko-ekonomska škola, te ” Una-Sana klaster” i Agro-Japra Donji Agići.
Gosti u emisiji bili su SKUD “Dr Mladen Stojanović” i “Osman DŽafić” iz Prijedora, Pjevačka grupa “Una” iz Novog Grada, mlada inovatorka Nađa Popović, učenica Elektrotehničke škole koja je osvojila zlatnu medalju na Petoj smotri pronalazaštva, održanoj u Beogradu predstavila je pokretnog robota koji služi za izviđanje nepristupačnih terena.
U muzičkom dijelu program nastupili su Sanja Đorđević iz Beograda i Prijedročanin Dejan Ćulum.
Karavan Vikend jutro nastavlja svoj put i ide u Istočno Sarajevo. Budući da su članice Kola srpskih sestara izrazile želju da putuju na jug i budu gosti ove emisije u Trebinju, dobile su javno obećanje od gradonačelnika Dalibora Pavlovića da će im taj put biti plaćen. One su bile oduševljene te zauzvrat obećale da će dostojno predstavljati naš grad u Trebinju.

Izvor: prijedorgrad