Naser Orić upitan je ponovo za komentar na Sadika Hasanovića, nakon što se ovaj momak, finalista Zvezda Granda, izvinio zbog pjevanja pjesme “Ko na Božić u Kravicu dođe”, a koja slavi ubijanje Srba u Kravici.

Takođe, dotakao se i Hasanovićeve porodice, nakon što je njegova majka rekla da ga ona nije naučila da pjeva te pjesme, već su ih pjevali “svi po Bosni”.

– Zvao me je i molio, uplašio se, počeli su da ga pritaskaju preko Fejsbuka, Bošnjaci, sandžaklije i tako dalje, zašto je tako rekao za Srbiju… Poslije moje izjave još je veći pritisak od strane bošnjačke populacije. Ja sam mu rekao da ne želim ništa da povlačim, zato što je pogriješio. Ja znam da je njegov babo maltene othranio na račun ovih ratnih pjesama koje je sam smišljao i pravio – rekao je Naser voditeljki Mirzi Vranj.

– Odjednom, kad je mali prvi put otišao u Beograd i vidio, provodali ga po nekim birtijama, i onda on zaboravi Srebrenicu, zaboravi Bosnu i sve ostalo. Mali je poletio. Iz tog razloga htio sam da spustim malog na zemlju, da shvati gdje je on i kom jatu pripada – rekao je Orić.

– Nego, jednostavno, ovo… Znajući mu oca, znajući mu majku… Žalosno je da se oni ograđuju da nisu dijete naučili! Zamislite vi njegove majke, kad kaže “Nismo mi njega ovo naučili, da to pjeva, nego to pjeva cijela Bosna!”. Pa kome se ti pravdaš?! Ona se znači i dalje pravda! Ti roditelji koji su ga othranili na tim parama, zarađujući sa tim pjesmama, oni i dalje pokušavaju da se pravdaju Srbima. Onda treba lijepo da se pokupe lijepo, odu u Srbiju i tamo žive – poručio je Orić.

– Dodvoravaju se medijima, isto kao da će mu Beograd dati stan i da živi u Beogradu! Zaboravio je da mu je država Bosna i Hercegovina, da mu je majka Bosna i Hercegovina i da su mu korjeni u Srebrenici – kaže Naser.

– Ograđuje se od svojih korjena, od svojih ratnika, od svojih junaka koji su spašavali i njega i njegovu baku, familiju… Ovde nema ništa. Nema nijedna riječ – ubiti, zaklati. Pjesma opisuje herojstvo bošnjačkog vojnika u odnosu na srpskog i to je to – zaključio je Orić.

Izvor: ATV