Ministar saobraćaja i veza u Vladi Republike Srpske Nedeljko Ćorić otvorio je danas na aerodromu Urije u Prijedoru 25.jubilarni Petrovdanski padobranski kup koji je okupio 43 padobranca odnosno osam ekipa.

” Mislim da je ovo jedan od prvih međunarodnih događaja koji je održan na prostorima Republike Srpske i raduje me što je ovo 25.kup po redu. Prethodne godine kup nije održan zbog pandemije virusa korona i ove godine je bilo određenih poteškoća u samoj organizaciji, ali zadovoljstvo je vidjeti ovdje takmičare iz čak devet država koji su se ovdje ipak okupili u želji da se ovaj kup održi i podržali njegovu organizaciju”, rekao je Ćorić koji je i direktor kupa.

On je dodao da je siguran da će Vlada Republike Srpske i grad Prijedor prepoznati ovaj trud, rad i volju organizatora koji ovo rade na domaćinski način u najboljoj namjeri da se ovo takmičenje održava i ubuduće.
Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović je novinarima izjavio da 25. po redu petrovdanski padobranski kup dovoljno govori da Prijedor ima tradiciju kada je padobranstvo u pitanju.
” I ovaj kup i naš aero-klub su ponos našeg grada i da je u pitanju stvarno velika tradicija govori da smo u ovo vrijeme kada je kretanje ograničeno uspjeli da okupimo sve te ljude na jednom mjestu i da se danas takmiče”rekao je Pavlović koji je takmičarima poželio dobre rezultate te izrazio želju da se dogodine okupe u još većem broju.
Sportski direktor takmičenja Zoran Sredić izjavio je da je ove godine nešto manji broj učesnika od planiranih i najavljenih .
” Ostvarili smo kontakt sa šezdesetak padobranaca. Trenutno ih je 43 u osam ekipa tako da mi radimo po programu- osam skokova po takmičaru i polufinale i finale”, potvrdio je Sredić.
Jubilarni Petrovdanski padobranski kup okupio je padobrance iz NJemačke, Austrije , Italije, Slovenije, Srbije, Hrvatske , Crne Gore , BiH i Poljske , ali budući da ekipe nisu kompletne među njima ima i miks ekipa, odnosno jedan tim čine padobranci iz više zemalja.
Organizator Petrovdanskog padobranskog kupa je Aeroklub “Prijedor”, a pokrovitelji su Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske i grad Prijedor.

Izvor: prijedorgrad.org