Preko stotinu trkača i biciklista krenulo je danas sa Malog gradskog trga ka manastiru Klisina. U pitanju je “Trka iz bloka“, humanitarna akcija iza koje stoji organizacija „Srbi za Srbe“. Kako kažu organizatori, odziv je iznad svih očekivanja.

– Malo je reći da sam pozitivno iznenađen. Prijavilo se preko 100 trkača i više od 30 biciklista. Nisu tu samo Prijedorčani, već i ljudi iz Novog Grada, Gradiške, Banjaluke. Ima ih iz inostranstva. Prezadovoljni smo – priča Mladen Stupar, jedan od članova organizacije „Srbi za Srbe“.

Sredstva prikupljena na trci koristiće se za pomoć socijalno ugroženim porodicama.

– Ove godine pomažemo porodici Đaković iz Donje Kozice, porodici Aleksić iz Prijedora i porodici Sučević iz Budimlić Japre. Riječ je o porodicama sa četvoro i više djece. Učešće u trci je 10 KM, ali zaista je mnogo i onih koji su dali novac a uopšte neče trčati – kaže Duško Kaurin, jedan od organizatora akcije.

Tu nije kraj, i već 25. jula na košarkaškom terenu ispred dvorane „Mladost“ biće održana „Trojka iz bloka“, takmičenje u šutiranju trojki, gdje će  se takođe prikupljati sredstva za pomoć navedenim porodicama.

Izvor: Kozarski